fredag 23. oktober 2015

Turdagbok for barn (eller voksne)



For barna kan det være gøy å ha et oppdrag når man er på tur ut. Hvis de får en liten bok med blanke ark så kan det være spennende å se hva som finnes av planter og blomster, dyr og liv til de ulike årstidene. Ta med boken, noter eller samle ting som kan tegnes inn under de ulike månedene. 

 Hjemme kan man jo se etter i en flora for å se om det er noe man kjenner igjen, og finner navn på. Tegn og farvelegg tegninger til dagboken. De som er enda litt større kan også ha stor glede av å lage et fotoalbum med egne foto fra ulike årstider gjennom ett helt år.

Inspirer barna med spørsmål som:
Hvilke blomster finner vi? Hvor mange ulike blader ser vi fra ulike trær? Hvilke trær er grønne hele året? Ser vi noen spor etter dyr, på bakken, på trarne, på bladene eller andre steder? Hva er det første som kommer om våren av blomster og blader? Hvilke bær henger igjen til sist på trærne osv. Hvilke bær kommer først? Ser vi noen trær eller planter som har lagd frø? Hvordan sprer de frøene sine?

Dette er med på å skape en bevissthet om det som skjer rund oss i naturen. Det gir oss kunnskap om hvordan det henger sammen, og om hvordan de ulike faktorene i naturen er avhengige av hverandre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar